HomeContactDisclaimer
Praktijk voor Preventieve Gezondheid
Preventie in de praktijk brengen
Ruimtevaarttechnologie ommekeer in medische wetenschap
Regulier en Alternatief
Diagnose en Therapie
Herstel van natuurlijk evenwicht
Gezond en Vitaal leven met straling
ProNutri® Voedsel Intolerantie test
Cliënten reageren
Persberichten

Het antwoord op uw allergische reacties, huidproblemen en moeite met afslanken

“Laat u meten om te weten wat u veilig kunt eten”

Bestaat er een relatie tussen voeding en de gezondheid van de mens? In welke mate heeft voeding invloed op het energiesysteem van het menselijk lichaam? In de afgelopen 10 jaar heeft veel onderzoek plaatsgevonden over dit onderwerp.

Hoe kunnen we het risico van ziek worden verminderen?
De informatie uit de
ProNutri® metingen kan echter van onschatbare waarde zijn voor het analyseren van eventuele sluimerende aandoeningen en de oorzaak van overgewicht bepalen.
Er wordt veel geschreven en verteld over gezonde voeding. Vaak is de informatie tegenstrijdig en blijft u achter met allerlei vragen, zoals:
Welke voeding is nu echt gezond voor mij? Waarom kan de één goed tegen pittig eten en brengt het bij de ander de maag van streek? Waarom kun je zo loom worden van de ene maaltijd en knap je op van de andere? Wil je weten hoe u met voeding uw energiedip van de dag of een bepaald seizoen kunt opvangen?

Welk eten goed is voor ú hangt af van veel factoren:
familieachtergrond, stofwisselingstype, eerder doorgemaakte ziekten en klachten, gebruik van medicijnen, uw eet-, slaap- en beweegpatroon, leefklimaat, geestelijke instelling.
Het nieuwe ProNutri® Programma van Prognos is gebaseerd op 27 jaar praktijkervaring van de Spaanse Internist Prof. Dr. Jesús Losano Calvo, en wordt sinds medio 2006 op de Nederlandse markt als unieke meting aangeboden. ProNutri® geeft in de basis een individueel voedingsadvies. Dit advies wordt door cliënten vaak als “lifestyle” gekarakteriseerd.

  • In West-Europa heeft 50% van de mensen last van voedselintolerantie of allergie.
  • Twee van de drie patiënten heeft klachten die te maken hebben met voedselintolerantie en door het verhelpen hiervan kunnen genezen.
  • De ProNutri® test geeft van ruim 540 voedingsmiddelen aan welke voedingsmiddelen goed verdragen worden en welke niet.
  • De voedingsmiddelen die goed verdragen worden kunnen worden gegeten en de voedingsmiddelen die niet verdragen worden moeten worden vermeden.
  • Het uitvoeren van het ProNutri® programma leidt tot onderstaande resultaten: verbetering van de energiehuishouding, voorkomen van gezondheidsklachten, gewichtsvermindering en verbetering van de algehele gezondheid.
  • Alle bevindingen en adviezen kunnen voor de cliënt worden uitgeprint en meegegeven.

De ProNutri® metingen zijn eenvoudig uit te voeren en veel goedkoper dan de bestaande analyses.

Een gecombineerd consult duurt ongeveer drie uur, dit bestaat uit verschillende onderdelen. Het uurtarief is € 90. Voor dit volledige onderzoek wordt maximaal drie uur berekend.
Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat we door gezond te eten en te leven ons risico op kanker kunnen verkleinen.
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) specialiseert zich op dit gebied en financiert wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen voeding, leefstijl en kanker. 

top