HomeContactDisclaimer
Praktijk voor Preventieve Gezondheid
Preventie in de praktijk brengen
Ruimtevaarttechnologie ommekeer in medische wetenschap
Regulier en Alternatief
Diagnose en Therapie
Herstel van natuurlijk evenwicht
Gezond en Vitaal leven met straling
ProNutri® Voedsel Intolerantie test
Cliënten reageren
Persberichten

Reacties vanuit de Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Wilt u als cliënt ook reageren met uw ervaringen, laat u ons dit dan telefonisch of schriftelijk (e-mail) weten, wij zullen dan voor plaatsing zorg dragen. Wij danken u voor uw bijdrage.

Reacties die wij van onze cliënten ontvingen:

55. Allerlei klachten en steeds moe
Ik krijg stress van mijzelf; altijd moe. Geen energie, veel vage klachten en niemand kan vinden wat er aan de hand is? Ik studeer en kan de materie maar moeilijk opnemen. Slapen kon ik ook slecht. Ik heb al een jaar verloren omdat ik niet de fut heb om naar school te gaan. Alle bloeduitslagen zijn goed en ik word er ook een heel beetje depressief van. Uiteindelijk ging ik op aanraden van mijn ouders naar Tineke van de Weerd.
Na een aantal metingen, waar ik niet slecht uit kwam was de eindconclusie inderdaad te weinig energie. “Extra brandstof in de vorm van orthomoleculaire middelen heb je nodig”, zei Tineke. Het vlammetje wil niet meer branden en daar heb je “aanmaakblokjes voor nodig” .
Op advies van Tineke werden deze gemeten en ben ik er consequent mee begonnen. Nu een half jaar later voel ik mij als herboren en blijf ik de basis suppletie nemen. Langzaam maar zeker kreeg ik mijn energie en goede moed weer terug. Dat wil ik graag altijd zo houden. Slapen met een beetje hulp doe ik nu ook weer beter. Tineke dank voor je adviezen!
Mei 2018, P.J. te Amsterdam

54. Onrustige darmen
”Al een heel lange tijd had ik last van onrustige darmen die mij het leven behoorlijk zuur maakten. Naast de reguliere gezondheidzorg had ik al een orthomoleculaire diëtist en een osteopaat bezocht en mij laten testen op een eventuele allergie. Niets hielp en hoewel ik sceptisch ben over allerlei alternatieve geneeswijzen, ben ik ten einde raad naar Crossroads gegaan. Tineke kwam direct heel goed op mij over. Kordaat, makkelijk in de omgang en lekker met beide voeten op de grond. Niets zweverigs aan.
Na de eerste tests had ze al meteen een beeld van wat er bij mij aan schortte en wat de behandeling zou moeten zijn. En wat bleek? Ze had het bij het rechte eind en eigenlijk meteen vanaf die eerste keer is het met sprongen vooruitgegaan. We zijn nu bijna een jaar verder, en ik ben in tussentijd nog twee keer bij Tineke geweest. Mijn klachten zijn met 95 procent verbeterd en ik ben echt heel blij dat ik mijn eerste schroom heb overwonnen en dit gewoon ben gaan doen. Ik zou Tineke dan ook bij iedereen aanraden.”
Wilma H.

53.Moe van straling
Ik ben nu een 47 jarige vrouw die in voorjaar 2016 bij Tineke terecht kwam na een tip van een collega. Hiervoor had ik last van erge vermoeidheid, geheugenproblemen en darmklachten (was destijds mijn zwakke punt). Of was het toch het begin van de overgang? Na diverse bezoeken aan de huisarts en bloedonderzoeken die niets opleverde de reis vanuit het zuiden van het land naar Tineke ondernomen. Wat meteen opviel is dat er eindelijk goed werd geluisterd naar mijn klachten. Na een meting kwamen er een aantal zaken naar voren waar ik o.a. supplementen voor kreeg. Verder gaf ze aan dat ik misschien wel overgevoelig was voor straling en raadde mij aan dit te laten testen. Uit de test kwam naar voren dat ik overgevoelig was en kreeg ik ontgiftingsdruppels (Flowwdrops) en heb een PersonalFloww aangeschaft. Hierna heb ik nog een keer dat jaar een bezoek aan Tineke gebracht en waren na 3 maanden mijn waardes op het gebied van straling naar 0 gedaald (draag dagelijks de PersonalFloww bij mij en in de nacht onder mijn kussen). De klachten als vermoeidheid verdwenen voor een deel en ik voelde mij al weer een stuk fitter. Einde van het jaar kwamen er weer klachten terug en nam ik contact met Tineke op en raadde mij weer een meting van de waardes van straling aan. Door vooral drukte op werk voelde ik me weer moe en bij meting bleek dat ik toch weer waardes scoorde op gebied van straling. Tineke stuurde mij weer ontgiftingsdruppels toe. Daarna ging het een heel stuk beter en ging de vermoeidheid ook weg. Dit samen met een gezonde levensstijl (sporten, ontspanning, voedsel en drinken) zorgde ervoor dat ik bij mijn laatste bezoek (maart 2016) hele goede waardes had en mijn klachten verdwenen waren. Nu nog een keer een controle op te kijken of ik stabiel blijf en dan alleen nog 1 x per jaar een controle. Kan iedereen dan ook zeker aanraden om een afspraak te maken met Tineke en op deze manier te kijken wat er aan de klachten gedaan kan worden. Vooral dat straling ook veel klachten kan opleveren was voor mij iets nieuws.
Inmiddels ga ik elk half jaar voor een test en nu blijf ik goed in balans.
Maart 2018, E.H te Breda

52. Veel klachten bij onze jonge zoon van 8 jaar
Onze zoon Marijn is 8 jaar. Sinds 10 maanden is hij niet fit en heeft hij continue buik- en hoofdpijn en is hij extreem moe. Na een paar maanden kreeg Marijn ook last van opgezette lymfeklieren, in zijn nek, achterop zijn hoofd, onder zijn oksels en in zijn liezen. De lymfeklieren waren ca. 1,5 cm in doorsnede. Na diverse onderzoeken bij de huisarts en in het ziekenhuis (echo's, röntgenfoto's, bloedonderzoeken etc.) werden door diverse artsen geen bijzonderheden gezien. Marijn bleef echter extreem moe en dit belemmerde hem volledig in zijn sociale leven. Ook bleef hij regelmatig thuis van school omdat hij de dagen niet vol kon houden. Na enige tijd kon hij zelfs zijn hoofd een aantal dagen niet meer bewegen. Omdat de artsen in het ziekenhuis niets konden vinden hebben wij zelf contact gezocht met Tineke van de Weerd. Via een vriendin kwamen we aan haar telefoonnummer, zij had goede ervaringen. Marijn is door Tineke van de Weerd volledig onderzocht en al snel kwamen er allerlei blokkades naar voren. Marijn zijn darmen waren onder andere niet doorlaatbaar (voor 100%) wat inhield dat hij geen voedingsstoffen kon opnemen en had daardoor een fors tekort aan vitamines en mineralen. Ook zaten er diverse schimmels en parasieten in zijn lichaam. Marijn heeft een ontgiftingskuur gekregen en probiotica. Na 2 weken zagen we al resultaat. Marijn werd fitter en klaagde geen dag meer over buik- en hoofdpijn. Na 5 weken werd Marijn wederom onderzocht en wat bleek.....zijn darmen waren weer schoon en (bijna) volledig doorlaatbaar. Ook zag zijn energiehuishouding er al een stuk beter uit. Marijn heeft momenteel nog virussen in zijn lichaam waarvoor hij een ontgiftingskuur heeft gekregen en wat blijkt.......zijn lymfeklieren lijken al iets in grootte af te nemen. Het is een verbluffend resultaat in zo'n korte tijd! Tineke, enorm bedankt voor alles wat we tot nu toe bereikt hebben!
Najaar 2013.

51. Nu een heel ander kind!
Onze zoon Daan (10 jaar) heeft PDD-nos, wat met name vanaf een jaar of 8 steeds meer problemen begon te geven. Hoe ouder hij werd, hoe moeilijker Daan het kreeg. De wereld verlangt ook steeds meer van je als je ouder wordt. Daan raakte overprikkeld, wat zich steeds meer begon te uiten in slaan, schoppen en woede-aanvallen. Ook had hij veel moeite met inslapen 's avonds. Daarbij kwam nog eens kijken dat hij aangaf zichzelf steeds ongelukkiger te voelen. Eind groep 5 heb ik Daan van school gehaald om hem vervolgens op speciaal onderwijs te plaatsen. Kleinere klassen, meer aandacht en vooral meer rust.
Helaas gaf dit niet het beoogde resultaat en ben ik zelf een zoektocht begonnen naar wat Daan zou kunnen helpen. Het was vervolgens uitgesloten voor mij en mijn man, om dit verder zo gezonde ventje op de geadviseerde medicatie te zetten. Via via ben ik in contact gekomen met Tineke van de Weerd van Vital Plus. We gingen voor een consult naar Apeldoorn. Toen Tineke Daan had doorgemeten kwam er inderdaad via de uitgedraaide grafieken uit dat zijn emoties zwaar onder spanning stonden.
Wij zijn uiteindelijk begonnen met de voedingssupplementen: Visolie forte, Andohadin en MetaRelax. Na een maand begonnen we resultaat te zien. Daan wordt nog wel boos, maar er komen geen woede aanvallen meer. Sterker nog, hij kan zelfs van te voren aangeven dat hij boos wordt, waardoor wij er goed op kunnen inspelen. De inslaapproblemen zijn ook verleden tijd. Na een kwartiertje is meneer in diepe rust. Slaan en schoppen heeft hij al heel lang niet meer gedaan.
Een update van zijn juf na drie maanden: Daan kwam vandaag vol trots zijn nieuwe schoenen laten zien. Nou ik ben de laatste tijd Daan alleen maar aan het complimenteren. Ik kan mij zijn laatste uitbarsting niet herinneren. Dat is dus al heel lang geleden. Daan wordt nog wel eens boos en trekt dan een boos gezicht, maar hij gaat niet meer schreeuwen uit boosheid of de klas uit lopen om de rust op te zoeken. Hij kan in de klas weer rustig worden, aan zijn eigen tafel. Dus er is een hele verbetering in de klas.
Wat heerlijk om als ouders te ervaren dat je kind met natuurlijke middelen zich toch al een stuk beter en ook gelukkiger voelt.
Geschreven door de moeder van Daan op 12 juni 2013.

50. Van nul energie naar normaal functioneren
Ik ben Jan (51 jaar) en werd in juni 2012 geveld door sarcoïdose. Ik had geluk dat mijn longen schoon bleven en dat het alleen in mijn gewrichten tot uiting kwam. Enorme ontstekingen in enkels en polsen en in iets mindere mate in knieën en ellebogen met als gevolg dat ik bijna niet meer kon lopen. Eerst werd er gedacht aan acute reuma maar de reumatoloog kwam tot de conclusie dat het sarcoïdose is na een aantal verschillende onderzoeken. Dit valt onder de auto-immuunziekten en er is dus geen medicijn tegen, alleen rust en pijnstillers. In september kreeg ik van de reumatoloog het advies voorzichtig weer wat te gaan bewegen. Echter mijn conditie was zo goed als nul en toen heb ik een afspraak gemaakt met Tineke. Zij had heel toevallig net een seminar gevolgd over patiënten met een enorm energie tekort en zo kwam ik dus op het juiste moment binnenvallen. Na de nodige supplementen en druppels ben ik in februari 2013 weer op een energie level wat bijna normaal is. En sinds eind januari zelfs zonder pijnstillers. De ziekte is nu ook goed te dragen en zelfs sporten gaat alweer. Dit allemaal terwijl de reumatoloog vertelde dat het wel twee jaar kon duren voordat ik weer normaal zou kunnen functioneren. Nu nog de laatste supplementen en ik ben weer helemaal de oude.
Tineke bedankt!!
Jan uit Beekbergen

49. In plaats van Ritalin!
Ik heb een zoon Jos van 8 jaar oud en buiten dat hij bijzonder lief is, is hij ook ontzettend druk en levendig. Op school geeft dat grote moeite, hij kan moeilijk stilzitten en kan zich daardoor moeilijk bij de les houden, let niet goed op, is snel afgeleid, praat te veel met z’n vriendjes tijdens de les. Zijn juf zegt terecht dat het voor hem op die manier een probleem zal worden om goede cijfers te halen.
Ten einde raad hebben wij ons tot de dokter gewend hij herkende het probleem dat veel voorkomt en een kind dat zo hyperactief is, valt onder de diagnose ADHD. Hij gaf het advies Ritalin te gebruiken om rustig te worden en een streng dieet aan te houden.
Als moeder was ik helemaal niet blij met de pillen en ook het feit dat hij een heleboel lekkere dingen niet meer mag eten zou wel een probleem worden.
Via een vriendin ben ik bij Tineke in Apeldoorn terecht gekomen. Een van metingen was een voedseltest, daaruit bleek hij normaal gezond, ook werd duidelijk waar hij niet goed tegen kan en wat hij wel mag/moet eten en met nadruk op gezonde dingen eten, maar geen suiker en gekleurde snoepjes en slechte frisdrankjes. Jos is daar nu ook in gemotiveerd nu hij dat zelf op het computerscherm heeft kunnen volgen. Ook werd mij duidelijk gemaakt welke E-nummers ik beslist moet uitsluiten. Nu mag hij nog best veel eten; hij krijgt visolie capsules en een kindermulti met een extra magnesium pilletje.
Na drie maanden voelt hij zich al wel een stuk beter; hij kan langer stilzitten en praat niet meer zo veel. Hij zegt: “Zelfs de juf is aardiger tegen me”. Met de cijfers moet het nog wel beter.
De resultaten zijn voorlopig zeer hoopgevend, Jos is veel rustiger en de situatie op school normaliseert zich gelukkig. Over een half jaar wordt Jos weer gemeten.
Tineke bedankt!
Mevr. de B. uit Zeewolde.

48. Altijd hoofdpijn, moe en een opgeladen gevoel
Waarom ben ik altijd moe, heb veel hoofdpijn, voel me opgeladen, ben lusteloos en slaap ook nog slecht. Ik heb een drukke baan en twee opgroeiende kinderen, maar ben pas 36 dus dat moet kunnen. Na veel bezoeken aan de huisarts en het nemen van allerlei tests, die OK zijn kwam ik via Internet bij Tineke van de Weerd terecht. Ik was septisch, maar ging toch voor een consult.
Ik vertelde mijn verhaal; alle testen goed en toch veel klachten, waar komen die vandaan? Ik was moedeloos. Er werd echt naar me geluisterd en de tijd voor me genomen. Daarna werd ik doorgemeten aan handen en voeten om zo achter de oorzaken van mijn klachten te komen. De uitslag in curven was interessant; te veel spanning, een slecht werkend darmsysteem, een hoge gevoeligheid voor straling en elektriciteit. Ook moet ik meer water drinken, meer bewegen en beter voor mezelf gaan zorgen/eten. Bovendien bleek ik tegen een burn-out aan te zitten en mijn hormoonsysteem was uit balans. Alle overbelasting moest weg en de tekorten werden met natuurlijke middelen aangevuld.
De mobiele telefoon, die ook als wekker diende naast mijn hoofdkussen moest de slaapkamer uit evenals ons waterbed, dat was wel even wennen.
Nu ben ik 6 maanden verder; heb mijn levensstijl aangepast, leer beter naar mijn lichaam te luisteren. Mijn computer en mobiele telefoon daar ga ik nu anders mee om en ik heb ook leren nee zeggen,wanneer het me te veel wordt, dat is nog wel steeds moeilijk, want mijn lat ligt erg hoog.
Mijn hoofdpijn is duidelijk minder en ik heb weer zin in de dagelijkse dingen; nu de straling in mijn slaapkamer is verminderd slaap ik ook beter!
Tineke heeft me bewust gemaakt van een andere manier van leven en werken en ik wil deze gewoontes graag behouden. Ik moet nog veel leren, maar het begin is gezet.
Dit is wat ik nodig had, Tineke bedankt.
Willy M, 36 jaar te P.

47. Zo simpel kan het soms zijn
Ik ben Jannie met de spastische darm (IBS heet dat officieel). Mijn dokter zegt dat hij weinig voor me kan doen en dat ik er mee moet leren leven; bovendien zei hij “het zit ook veel tussen je oren”, wat ik opvatte als je stelt je aan. Met een recept voor zakjes Molaxole stond ik weer buiten en daar moest ik het mee doen.
Toen ik via een vriendin bij Tineke kwam voor een consult, vroeg zij niet alleen naar mijn darmen, maar ook hoe ik leef, werk, eet, slaap enz., enz. Volgens haar heeft alles met elkaar te maken.
Onmiddellijk gaf ze toe dat er inderdaad veel tussen je oren zit (en gebeurt); wat je hoort, ziet, ruikt, eet en ervaart komt allemaal bij je “kop” binnen, maar heeft grote gevolgen voor de rest van lichaam. Je darmen zijn heel belangrijk, dus die moeten goed werken. Nu bleek dat er bij mij wel iets “loos” was met de darmen.
Schimmels en parasieten belasting, een darmslijmvlies, dat niet goed doorlaat en een arme darmflora.
Ik werd op een darmprotocol gezet, dat is een programma om de darmen weer gezond te krijgen.
In de laatste fase kreeg ik probiotica (dat zijn goede darmbacteriën, daar had ik nog nooit van gehoord; wel antibiotica, maar dat maakt juist bacteriën dood ook de goede).
Inmiddels zijn mijn darmen na een aantal schommelingen regelmatiger gaan werken en heb ik nu veel minder last van krampen en winderigheid. Zelfs mijn gemoedstoestand is er beter van geworden! Nu neem ik elk half jaar zo”n probiotica kuur en daar voel ik me prima bij.
Hoe simpel kan het soms zijn.
Janny H, 63 jaar te Apeldoorn.

46. Van burn-out naar eigen baas
Na een lange periode van ontkenning in mijn psychische en lichamelijke conditie heb ik me toch overgegeven aan een burn-out.
Mijn lichaam was compleet opgebrand, ik zat te beven als een rietje en had totaal geen energie meer om ook maar iets te doen: traplopen kostte me 2 uur om van bij te komen!
Na veel zoeken bij de huisarts en ziekenhuizen, die tot de conclusie kwamen dat alles maar tussen mijn oren zat!!, ben ik bij ‘toeval’ op de site van Prognos® terechtgekomen. Ik dacht, baat het niet dan schaadt het ook niet en heb een afspraak gemaakt met Tineke. Er volgde snel een intake gesprek: hieruit bleek burn-out, energie tekort, psychische problemen, angsten etc. Na een goede diagnose gesteld te hebben en de daarvoor samengestelde supplementen en druppels te hebben ontvangen ging het al langzaam maar zeker beter met me. Ik kreeg al wat energie terug en heb me ook laten helpen met mijn psychische blokkades bij een psycholoog. Deze combinatie van therapieën heeft me zodanig op het goede spoor gezet dat ik van een zielig stukje mens naar een zelfvertrouwd persoon ben gegroeid. Ik ben ondertussen als eigen baas gestart met een klussenbedrijf, daar is veel energie voor nodig en die is er nu ook weer. Ik omarm deze periode uit mijn leven en heb er heel erg veel van geleerd. Ik blijf elk half jaar onder controle bij Tineke en daar waar nodig schaaft ze wat bij aan de supplementen die ik elke dag inneem. Ik zie het als een GEZONDE TOEKOMST en een APK voor de mens !!
Met vriendelijke groeten Vladimir Bannink, 39 jaar.

45. Chronisch vermoeid
Op mijn 18e kreeg ik ineens last van hevige vermoeidheid. Ik was ook wel druk, maar ik dacht ik doe even rustig aan en dan gaat het wel weer. Niet dus. Uiteindelijk kon ik niet meer naar school en niet werken. De huisarts kon niets vinden in de bloedonderzoeken, dus er was niets aan de hand. De afgelopen vijf jaar ben ik dagelijks bezig geweest met de vraag: Waar komt die vermoeidheid toch vandaan? Het is een complex probleem en je weet al snel niet meer waar je het moet zoeken. Iemand vertelde mij dat ik me eens door moest laten meten in het alternatieve circuit. Ik ging op internet zoeken en kwam deze site tegen. Ik bleek een slechte weerstand te hebben, wat ik ook herkende. Hier kreeg ik druppels voor, multivitaminen en een Probiotica. Ook moest ik melkproducten en varkensvlees laten staan en gezuiverd water drinken. Na een week had ik al geen last meer van loodzware benen. Na 2 1/2 maand kon ik beginnen met meer werken. Eerder kon ik maar 13 uur werken en wat ik ook probeerde, ik kon niet meer aan (vijf jaar lang). De verandering die ik heb meegemaakt is echt geweldig en het is heel raar om te ervaren dat sommige dingen ineens wel lukken. Ik hoop dat mensen met vermoeidheid hier wat aan hebben, want de hele dag moe zijn is echt slopend.
Bedankt Tineke!!
Nena.

top

44. Vermoeid, eczeem en darmklachten
Ik had u beloofd een stukje te schrijven voor op de site. echter had ik dit tot nu toe nog niet gedaan maar wil het alsnog doen omdat ik het heel belangrijk vind; dus hierbij volgt mijn verhaaltje:
Ik heb al een aantal jaren last van een aantal ‘problemen’ namelijk vermoeid zijn, eczeem en darmproblemen (altijd dunne ontlasting). ik heb hiervoor heel wat kuren e.d. moeten slikken, echter hielp dit alles weinig tot niets.
Toen kwamen de artsen in het ziekenhuis met volgens hen de oplossing een behandeling voor eczeem, maar de bijwerkingen en de tijd en energie die ik erin zou moeten steken zag ik niet zitten. Via een collega kwam ik bij Tineke terecht ze heeft mijn lichaam doorgemeten en zo kreeg ik een aantal kuren die ik moest slikken. ik kreeg ook advies in wat ik beter wel en niet kon eten. Na ongeveer 5 weken merkte ik duidelijk verschil. In plaats van 6 keer per dag ging ik nog maar 1 keer daags naar het toilet, ik heb geen hormoonzalf en hormoontabletten voor de eczeem meer hoeven slikken en nu bijna een jaar na het 1e consult is de eczeem niet meer zo hevig geweest als voorheen. Ik ga om de zoveel maanden terug om te zien hoe het gaat en of ik eventueel nog iets nodig heb. Ik vond het erg prettig om door Tineke geholpen te worden.
Jorien, 22 jaar, Twello.

43. Anderhalf jaar gelden kreeg ik last van burn-out klachten. Ik kon niets meer hebben, had last van hyperventilatie, irreële angsten en voelde een extreme vermoeidheid.
De hyperventilatie en angsten hebben zich in de loop van de tijd opgelost. De extreme vermoeidheid bleef echter bestaan.
Twee maanden geleden vond ik bij toeval het adres van Tineke op internet en besloot een afspraak te maken. Na een uitgebreide meting kreeg ik o.a. vitaminesupplementen en een kuur om mijn darmen te reinigen voorgeschreven. Na een paar weken voelde ik al resultaat en momenteel is mijn energieniveau weer helemaal op peil. Ik werk sinds kort weer fulltime en voel me heerlijk. Eindelijk heb ik weer het gevoel alles aan te kunnen. Ik zou het iedereen willen aanraden.
A.P., 31 jaar

42. Jarenlang problemen
Dertien jaar was hij toen het niet meer ging met hem. Mijn zoon had veel hoofdpijn, buikpijn, was vaak boos en opstandig. Kon zich niet meer concentreren op school en de vriendjes werden steeds minder. Het ging gewoon niet meer. Van de één op de andere dag zat hij thuis, hij kon niet meer naar school. Hij heeft allerlei onderzoeken in ziekenhuizen en bij psychologen gehad en nooit werd er iets gevonden. Ik hoorde van een vriendin van de Prognos® behandelingen (zij was onder behandeling vanwege haar suiker en heeft goede resultaten geboekt).
Op geneeskundig gebied is dit het mooiste cadeau wat mijn zoon ooit heeft gekregen.
Hij is nu 17 jaar, is vrolijk, geniet, is sociaal en nooit meer ziek. Hij heeft een studiekeuze gemaakt en met veel plezier is hij daar nu mee bezig.
Je hoeft echt niet alleen maar lichamelijke klachten te hebben om behandeld te worden volgens deze methode. Het voordeel is je krijgt nooit de verkeerde middelen mee omdat het wordt doorgemeten, het is dus niet we proberen dit of dat. Je krijgt altijd wat bij je past. Wij zijn zo ontzettend blij dat we dit hebben gevonden. Hij is nu in balans en een gezonde gelukkige knul die weer midden in het leven staat.
Heel dankbaar ben ik dat dit op ons pad gekomen is.
Groetjes van Paula.

top

41. Begin dit jaar had ik een heus pech jaar
Van verschillende blaas ontstekingen tot een amoebe in de darmen en een ontzettend gevoel van onrust in mijn lijf. Had ook behoorlijk veel stress van mijn baan, na overplaatsing had ik het niet echt naar mijn zin op het werken en was erg moe. Via een vriend van ons die al jaren bij verschillende specialisten liep voor zijn darmen hoorde ik dat zijn bezoek aan de praktijk van Tineke van de Weerd hem goed had geholpen. Met dit in mijn achterhoofd en na een kijkje op de site bij de reacties heb ik een afspraak gemaakt.
Na mijn eerste bezoek bleek dat mijn lichaam een beetje boel in de war was en in de hyperstand stond. Ook had ik veel last van de darmen en bleek ik veel last van bacteriën en schimmels te hebben om kort te gaan mijn lijf was zowel lichamelijk als geestelijk niet in balans. We zijn toen begonnen met een kuur om de darmen schoon te maken en mijn emotie en lijf weer terug in balans te krijgen. Na een maand mocht ik terug komen en zag alles er al weer veel beter uit toen mijn darmen weer schoon waren en weer werkten konden we met de opbouwfase beginnen. Kreeg een multivitamine, een natuurlijke antibiotica en nog wat andere zaken om de stress tegen te gaan mee. Deze tweede keer hebben we ook een voedingsintolerantietest gedaan om er achter te komen of daar ook iets lag waardoor we de darmen en mijn lijf iets konden ontzien. Het advies betreffende wat wel te eten en wat niet heb ik 3 maanden opgevolgd en een nieuwe afspraak gemaakt.
Had in deze tijd wel veel last van zweten,hoofdpijn en een oneffen huid door pukkels, leek wel weer een puber. Je moet maar zo denken, al die afvalstoffen tijdens het ontgiften moeten er toch uit en lukt het niet via de blaas dat zoekt het lijf wel andere manieren.
Nu ben ik net weer geweest en alles slaat gelukkig weer de goede kant uit, voel met veel beter dan bij mijn start in augustus. Moet nu wel oppassen dat ik niet ga overdrijven door weer van alles bij voorkeur tegelijk te gaan doen. Die gewoontes kunnen lastig zijn, maar zo nu en dan is het handig als je even niets van jezelf hoeft. Over 6 maanden heb ik weer een afspraak en dan hoop ik weer op mijn oude level te zijn.
Debbie, 41 jaar uit Heerenveen.

40. Wat is nu toch de diagnose?
Sinds december 2008 begonnen mijn klachten dusdanige vormen aan te nemen dat ik mijn werkzaamheden niet meer kon uitvoeren. Mijn klachten waren: heel erg moe, duizelig, zweten, angstig, veranderd ontlastingspatroon.
Na rond te dwalen in de eerstelijns zorg ,was er niemand die er werkelijk iets aan kon doen. Na enig speurwerk op internet vond ik deze website.
Ik heb meteen gebeld voor een afspraak en kon snel terecht. Eerst werd een anamnese afgenomen, en ik had het gevoel dat er voor het eerst echt naar me geluisterd werd. Dit was zeer prettig.
Daarna werd m.b.v. het Prognos® diagnosesysteem gekeken welke meridianen een energetische storing hadden. Al snel bleek dat de milt zeer actief was in het afgeven van stresshormonen en dat ik schimmels in mijn darmen had.
Daarna werd gemeten welke therapie het beste bij mij aansloot. Ik kreeg druppels mee om mijn darmen te ontgiften en druppels om enigszins weer rust te creëren en multivitamine. Daarnaast kreeg ik een dieet mee dat er op gericht was om schimmels zo min mogelijk voedingsstoffen te geven die zorgen dat zij kunnen groeien, dus dat betekende weinig suikers en zo min mogelijk producten met suiker.
Na een maand moest ik terugkomen en werd het eerste effect gemeten. Hieruit bleek dat de supplementen zeer goed aansloegen. Nu kon het proces opgestart worden om de darmen aan te laten sterken. Hiervoor kreeg ik probiotica in zeer geconcentreerde vorm.
Na drie maanden kwam ik weer terug. Ik voelde me al stukken opknappen. Dit bleek ook uit de uitslagen van het Prognos® diagnosesysteem.
Inmiddels is het nu augustus 2009 en ik voel me uitstekend. Ik gebruik nog steeds de multivitaminen en probeer te letten op het dieet. Na 3x in Apeldoorn te zijn geweest, ga ik nu zeker ieder jaar een Re-check doen.
M. Zomer, Groningen.

top

39. Bij mij is collitis ulcerosa geconstateerd, dit is een chronische darmontsteking. Vermoeidheid is een van de grootste klachten bij deze ziekte, ook bij mij.
Via de maag-darm-lever kliniek kreeg ik medicijnen voorgeschreven en dat helpt wel tegen de ontsteking, alleen de vermoeidheid blijft.
Dus ben naar Tineke gegaan omdat die je doormeet en echt iets kan doen met je energie... Ze heeft ook probiotica meegegeven zodat mijn darmwand sterker zou moeten worden en uiteindelijk ook mijn vermoeidheid minder zou moeten worden.. Dit is ook gelukt, de ontsteking is weer gezakt en ik voel mij nu al stukken beter! Heb nu multivitamine en omega pillen meegekregen die op mij werden gemeten, dus vanaf nu kan het alleen nog maar verder verbeteren! Ik houd mij ook streng aan het niet meer rauw vlees eten en varkensvlees is ook uit den boze net als melk.. en dat werkt!
Echt een aanrader voor mensen met vage klachten of wanneer je echt vermoeid bent. Ik heb er echt wat aan gehad en blijf ter preventie elk half jaar terugkomen!
Marjolein, 31 jaar, Apeldoorn.

38. Onze oudste dochter van 6 jaar had elke dag hoofdpijn. Na verloop van tijd kreeg ze daarbij ook buikpijn, rugpijn en pijn in haar nek.
De kinderarts kon niets vinden. De klachten werden veroorzaakt door spanning. Daarom bezochten we met haar een kinderpsycholoog. Van een familielid hoorden we over de praktijk van Tineke van de Weerd. Omdat de bezoeken aan de kinderpsycholoog nog geen verbetering van de klachten opleverde, besloten we met onze dochter naar Tineke van de Weerd te gaan. Het was heel frappant dat in de grafieken er heel duidelijk uitsprong dat ze een gevoelig meisje is. Eigenlijk werd bevestigd wat we al wisten, de pijnklachten werden veroorzaakt door spanning. Omdat iemand die goed gezond is meer kan hebben en steviger in zijn schoenen staat, adviseerde Tineke ons om haar daarin optimaal te ondersteunen met een multivitamine, visolie en een probioticakuur. Inmiddels zijn we een half jaar verder. Alle pijnklachten zijn weg. Het gaat heel goed met haar. Het is natuurlijk moeilijk aan te geven wat nu het meest geholpen heeft. Maar de combinatie van de hulp van de kinderpsycholoog, de multivitamine/visolie en waarschijnlijk ook de overgang naar groep drie van de basisschool hebben haar enorm doen groeien. Ze heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en zit duidelijk lekkerder in haar vel.
Inge over haar dochter, Woerden.

37. Migraine problemen en mijn altijd rommelende en gistende darmen.
Vroeger heb ik jaren en jaren veel problemen gehad met migraine. Maar sinds we naar de Antillen verhuisden, namen de aanvallen behoorlijk af en daar was ik natuurlijk heel erg gelukkig mee. Na 8 heerlijke jaren keerden we de tropen weer de rug toe en we vestigden ons in Apeldoorn. En ja hoor......daar was de bijna vergeten migraine weer in alle hevigheid terug. Er moest wel een oplossing voor komen en die kon natuurlijk niet alleen gezocht worden in het terugverhuizen naar de tropen; want dat gaat wat te ver!
Via internet kwam ik op de website van Tineke van de Weerd en wat ik daar las kwam me zeer gedegen en aannemelijk voor. Tijdens het eerste consult was het Tineke meteen duidelijk dat de oorzaak van mijn probleem in een zeer gebrekkig functioneren van m'n hormoonsysteem te vinden was. En ja, alleen dat al is een grote opluchting....dat iemand met het doormeten van je energiesysteem in zo'n korte tijd een haarzuivere diagnose kan stellen zonder verdere ingewikkelde onderzoeken. En het bleef niet bij een diagnose stellen, want ik ging de deur uit met een tasje vol orthomoleculaire, dus natuurlijke medicijnen en de nodige papieren om te lezen, zodat ik goed kon begrijpen wat er allemaal met me gebeurde. Tineke kwam inmiddels heel aardig, oprecht en betrouwbaar op me over en dan heb ik geen enkele moeite om alle adviezen die me gegeven worden stipt op te volgen. Dat heeft me geen windeieren gelegd, want ik ben in die 4 weken al meteen behoorlijk opgeknapt. M'n altijd rommelende en gistende darmen hielden zich ineens weer rustig....dit tot grote vreugde van mij en van m'n echtgenoot...ha..ha. Darmen en hersenen hebben veel met elkaar te maken vertelde Tineke. De eerste week had ik soms nog wat hoofdpijn, maar tot op de dag van vandaag heb ik helemaal geen aanvallen van migraine meer gehad....!!!! En dat na 1 behandeling...!!!!
Vandaag heb ik m'n 2e consult gehad bij Tineke en ze was heel erg blij en tevreden over de metingen, die er al veeeeel beter uitzagen als de eerste keer. Ze gaf me een groot compliment, alsof ik de klus alleen geklaard heb.....maar ik weet wel beter. Want als er geen Tineke was,dan liep ik nog met die vreselijke migraine, die je leven echt behoorlijk kan vergallen. Ik heb ook een voedsel-intolerantie-test laten doen; een waardevolle aanvulling om te weten te komen hoe je zelf actief mee kan helpen om zo fit en zo gezond mogelijk te blijven....want zeg nou zelf....dat willen we toch allemaal? Over 3 maanden kom ik voor een laatste controle bij Tineke terug.
Zonder migraine in Nederland wonen...het kan dus wel!!!
Stien Cl. 51 jaar, Apeldoorn.

top

36. Herstel na operatie liep voorspoedig.
Toen mij de boodschap werd gebracht dat ik een kwaadaardige tumor in mijn darmen had, zakte mijn wereld in. Ja ook mij kon dit overkomen. Van arts naar specialist van foto naar scan en uiteindelijk een reeks voorbestralingen. Alles verliep op zeer snelle wijze en op zeer professionele wijze.
Goede vrienden gaven steun en goede raad; via via kreeg ik het adres van Tineke van de Weerd, ik hoopte dat zij iets kon doen om de effecten van een aantal schadelijke behandelingen te verzachten.
De spanning bij mij was groot; had ik uitzaaiingen? Ik had geluk – voor zover men kon zien, waren de lever, de alvleesklier en andere belangrijke organen nog niet aangetast.
In mijn wanhopige periode klopte ik toch aan bij Vitalplus, Tineke, die mij erg op mijn gemak stelde, mij door heeft gemeten en adviseerde wat te doen om de komende zware periode goed door te komen. Zij spreekt echt uit ervaring.
Extra gezonde supplementen, een lifestyle verandering, stressvermindering - dat is moeilijk in zo’n periode - ,voedingsadviezen en bidden werden me geadviseerd, Probiotica kreeg ik om het immuunsysteem te ondersteunen en mijn darmflora te versterken. Tevens helpt dit als ‘tegengif’ voor antibiotica die je bij een operatie krijgt.
Een grote buikoperatie heb ik ondergaan, die goed is verlopen, zonder complicaties. De chirurg heeft met behulp van anderen zijn werk goed gedaan.
Na het verlaten van het ziekenhuis, dat ik vroegtijdig mocht verlaten, omdat het zo goed ging, moest ik het zelf uitzoeken. Ook Tineke had me adviezen meegegeven over hoe de darmwand te ondersteunen, mijn immuunsysteem weer te versterken en de juiste voeding aangevuld met supplementen te nemen. En.. de nodige rust te nemen; 6 weken na de tweede operatie werd ik weer doorgemeten. De resultaten waren goed. Een jaar lang volgde ik de adviezen van Tineke op. Ik voel me uitstekend, ben niet of nauwelijks moe geweest. Het herstel is zeer goed verlopen en mij darmen werken ook weer normaal. Ik voel me een bevoorrecht mens!
Regelmatig ga ik voor controle naar de chirurg, die steeds verbaasd is over mijn snelle herstel. Tot nu toe geen onregelmatigheden in het bloed gevonden.
Daarnaast laat ik me elke 6 maanden doormeten en adviseren door Tineke. Ook de geestelijke ondersteuning die zij je geeft is van groot belang.
Een mooiere combinatie van reguliere en complementaire zorg kan ik me niet voorstellen.
Dank je wel Tineke!
C.J., Apeldoorn.

top

35. Ik was kapot, wist niet wat er met mij aan de hand was.
Na een heftige periode van scheiding, 2 x verhuizen, stortte ik volledig in. Ik was helemaal kapot.
Ik wist niet wat er met me aan de hand was. Ik had alles gegeven. Naast mijn huidige werk als zelfstandige heb ik drie jaar lang de kinderen alleen op moeten voeden, deed het huishouden, boodschappen, enz. Ik kon niet meer. Emotioneel, fysiek, alles deed pijn en bovenal had ik nergens meer de kracht voor. Ik kon nog niets eens meer een stuk fietsen.
Ik ben na al die kwalen naar de huisarts gegaan. Hij verwees mij direct naar het ziekenhuis. Ik heb die zelfde dag nog naar het ziekenhuis gebeld, maar ik had een wachtlijst van 2 maanden! Ze stelde mij de vraag “rookt u”?, uhh ik antwoordde nee. “drinkt u”?, uhh.. ik antwoordde weer met nee. “nou dan behoort u niet tot een risicogroep dus wordt u niet eerder geholpen”. Ik was kapot, wist niet wat er met mij aan de hand was, plaste bloed, stortte telkens neer, werd regelmatig duizelig, maar ik behoorde niet tot hun risico groep. Ik vroeg nog, dus ik moet half dood gaan, dan pas kan ik een afspraak met u maken?
Dit was dus niets voor mij. En klom achter de computer. Ik ga hier niet op wachten, dus ben gaan kijken of er niet iets anders was. Al snel kwam ik op de site van Tineke uit (www.vitalplus.nl) van CrossroadsVitalPlus. Wat daar stond sprak mij enorm aan. Een alternatieve geneeswijze die kijkt naar de oorzaak en niet naar het gevolg. Wat er dus eigenlijk op neer komt, dat ik geen tabletje krijgt voor hoofdpijn (gevolg), maar dat de oorzaak (waar komt de pijn vandaan) wordt onderzocht.
Al snel zat ik in de stoel bij VitalPlus en werd ik voorgesteld aan de nieuwste ruimtetechnologie.
Je voelt er niets van en Tineke is een zeer prettig gezelschap,die met je kan praten over van alles en nog wat. Uit de meting kwam naar voren dat ik nog maar een energie had van 17%. En dat ik dankzij mijn doorzettingsvermogen nog op mijn benen kon staan. Alles wat ik had meegemaakt had mij flink wat energie gekost. Daarnaast kwam zij ook tot de ontdekking dat ik bepaalde bacteriën in mijn lichaam had, die daar eigenlijk niet horen te zitten. Na een half jaar klom ik weer uit mijn dal, kreeg weer zin in het leven, en met de dag voelde ik mij weer energieker, vitaler, krachtiger en gelukkiger. Dankzij VitalPlus ben ik er weer bovenop gekomen. Nu drie jaar later ga ik elk half jaar met heel veel plezier terug naar Tineke om te kijken of zij nog wat kan ontdekken. Voorkomen is beter dan genezen!
Met veel liefs René van D. 38 jaar, te Lisse.

34. “Ik heb mijn leven weer terug”.
Maandenlang had ik last van eczeem op mijn handpalm en kin, was ik continue grieperig, had last van stemmingswisselingen, onregelmatige menstruatie en weinig energie. Artsen konden niets vinden en ik begon aan mijzelf en mijn lichaam te twijfelen. ‘Zat het tussen mijn oren, had ik iets ernstigs onder de leden, stelde ik me aan?’ Ik wist het echt niet meer. Via internet kwam ik op de site van Tineke terecht. Eenmaal bij haar werd ik doorgemeten en bleek ik parasieten en schimmels in mijn darmen te hebben, ook last van hormonale storingen en was mijn nierfunctie niet optimaal. Ik kreeg druppels, een kuur voor de parasieten, andere vitamines en er werd me aangeraden om vlees en suiker te laten staan. Het voelde zo goed wat Tineke mij vertelde en vol goede moed (en blij dat het niets ernstigs was) ging ik aan de slag. De eerste anderhalve week was ik extreem moe en slaperig. Maar na die week voelde ik me beter worden en dat versterkte met de dag. Na 3 weken was ik een ander mens. ‘Ik heb mijn leven weer terug’, zo'n gevoel. Nu weet ik pas hoe ziek ik ben geweest, ik merk nu het verschil. Ik was gewoon vergeten hoe ik voor die tijd was. Een jonge vrouw, sterk, blij, energiek en optimistisch. Zo ben ik nu weer, ik kan alles weer aan, ben dankbaar met mijn leven en geniet intens. Ik ben vooral dankbaar dat Tineke dit werk doet en mij dat zetje kon geven naar een gezond en gelukkig leven. Ik kom nu ieder half jaar bij haar op controle omdat ik mijn lichaam graag in balans wil blijven houden. Een investering die ik meer dan waard ben! Wat ik een ieder mee zou willen geven; ‘luister naar je hart en als je jezelf herkent in mijn verhaal, ga er dan voor! Blijf niet tobben maar onderneem stappen. Het gaat om je gezondheid. Al heb je alles al geprobeerd, blijf zoeken totdat je de juiste persoon en/of methode hebt gevonden. Voor mij was dat de betrokken begeleiding en ervaring van Tineke.’ Dank je wel lieve Tineke, je doet prachtig werk!!
Christa de Wit, 37 jaar, Apeldoorn.

top

33. Medical checkup.
Tineke, dank je wel voor een prachtige combinatie van je gedegen, praktische, diepe kennis van lichaam én geest en je heldere, duidelijke en liefdevolle behandeling. Lekker achterover liggen in je comfortabele stoel terwijl je me doormeet geeft een scala van verassingen maar ook herkenning van hoe het nou eigenlijk echt met me gaat. Geen vaag gedoe want je computer brengt me volledig in grafieken in beeld en zo kan ik de vooruitgang per sessie makkelijk volgen. En dan nog eens je grondige uitleg aangevuld met je schriftelijke adviezen die ik thuis rustig kan doorlezen.
Ik kwam bij je langs voor een medical checkup, redelijk overtuigd dat behalve wat vermoeidheid en lusteloosheid er niet veel mis met me zou zijn. Ik vond het echter een behoorlijke shock om te zien hoe ver mijn energie was weggezakt en hoeveel roofbouw ik op mijn lichaam en geest had gedaan. Het evenwicht was zoek. Heel mooi dat er in stappen wordt gewerkt aan een rustig maar diep herstel en opbouw. Niet alles tegelijk en oppervlakkig maar rustig en grondig in fasen. Eerst mijn basis sterk maken om vervolgens een aantal details aan te pakken.
Ook de voedseltest was een mooie ervaring en een logische laatste stap om voor de toekomst te zorgen dat ik optimaal in evenwicht blijf. Het bevestigt me vooral in mijn eigen gevoel welke soorten drank en eten mij meer en minder energie geven. 5 sessies inclusief de voedseltest waren ervoor nodig om me lekker in balans te voelen. Het voelt goed om te weten waar mijn zwakke punten zitten en te weten hoe ik daar snel en preventief op kan reageren.
Dus nu even geen MRI-scans, ECG's, bloed- en urineonderzoek. Voor mijn jaarlijkse medical checkup kom ik eind van het jaar graag weer bij je langs!
J.B., 46 jaar, Amsterdam.

top

32. Heerlijk om weer productief te zijn!
Anderhalf jaar gelden kreeg ik last van burn-out klachten. Ik kon niets meer hebben, had last van hyperventilatie, irreële angsten en voelde een extreme vermoeidheid. De hyperventilatie en angsten hebben zich in de loop van de tijd opgelost. De extreme vermoeidheid bleef echter bestaan.
Twee maanden geleden vond ik bij toeval het adres van Tineke op internet en besloot een afspraak te maken. Na een uitgebreide meting kreeg ik o.a. vitaminesupplementen en een kuur om mijn darmen te reinigen voorgeschreven. Na een paar weken voelde ik al resultaat en momenteel is mijn energie niveau weer helemaal op peil. Ik werk sinds kort weer fulltime en voel me heerlijk. Eindelijk heb ik weer het gevoel alles aan te kunnen.
Dank voor alles! Ik zou het iedereen willen aanraden.
A.P, 31 jaar, Amsterdam.

31. Ik dacht dat ik helemaal gezond was.
Natuurlijk, ik had wel een aantal van die kleine vervelende klachten: ik had niet meer de energie die ik een aantal jaren geleden wel had. Mijn ontlasting was vaker dun dan normaal en elk jaar had ik steevast 2x een flinke buikgriep. Hiervoor ben ik een aantal keren bij mijn huisarts geweest, en hoewel de onderzoeken via de huisarts wel wat opleverden, en de kuren ook wel wat hielpen leek het niet echt op te lossen te zijn. Tja. Ik ben dan ook geen 18 meer, dus dat zal allemaal wel normaal zijn.
Nee. Dat is niet normaal. En het rare is: eigenlijk wist ik dat ook wel... en de ondertussen 2 bezoeken bij Tineke hebben dat bevestigd. Ondanks mijn behoorlijk goede en gevarieerde eetpatroon had mijn lichaam een enorm bouwstoffen tekort, daarnaast - wat simpel gezegd - zaten in mijn darmen wat bacteriën in de weg. Een kuur voor mijn darmen en een dagelijkse portie extra bouwstoffen voor mijn lichaam heeft hier flink geholpen! Mijn energieniveau is weer flink gestegen en hoewel mijn ontlasting nog niet helemaal volgens het boekje is, is die wel al drastisch beter dan 2-3 maanden geleden.
Tineke, bedankt!
Freddy, 32 jaar, Nijmegen.

top

30. Veschillende gezondheidsklachten.
"Ik loop al jaren rond met verschillende gezondheidsklachten: vermoeidheid, gewrichtsklachten, darmproblemen en eczeem". In de reguliere gezondheidszorg heb ik vaak te horen gekregen dat ik in principe "gezond" ben omdat de onderzoekswaarden "normaal" zijn. Je wordt dus naar huis gestuurd met de boodschap dat je maar met bepaalde klachten moet leren leven. Op het moment dat ik bij Tineke kwam zat ik voor de tweede keer thuis met burn-out klachten.
Wat ik erg fijn vind is dat ze naar het totaal plaatje kijkt, dus niet alleen naar de lichamelijke klachten maar ook naar psychische, emotionele en externe factoren. Tineke heeft me niet alleen een aantal producten aangeboden en tips gegeven om mijn lichaam gezonder te maken, maar door haar liefdevolle en zorgzame persoonlijkheid heb ik ook emotioneel veel steun gekregen. Naast de behandeling bij Vitalplus heb ik hulp gezocht bij een psycholoog. Hiermee heb ik heel wat stappen gezet naar een gezondere toekomst."
Petra, 29 jaar, Veghel.

top

29. Ervaring van een depressieve vrouw.
Afgelopen zomer 2006 kwam ik via een vriendin terecht bij Tineke van de Weerd.
Ik ben een vrouw van 50 jaar en eigenlijk al 8 jaar aan het dokteren omdat ik niet lekker in mijn vel zat.
Na echt van alles geprobeerd te hebben geloofde ik niet meer dat ik me beter kon voelen. Slecht slapen, gespannen, onrustig, heel veel migraine, niet blij zijn, veel huilen, geen gevoel en steeds verder wegzakken in een eenzaam bestaan waar niemand wat van begreep.
Overgang werd er geroepen, burn-out en noem maar op. Gevolg veel pillen waar ik steeds beroerder van werd.
Na 1x bij Tineke geweest te zijn en zij haar professionaliteit aan mij heeft laten zien en op mij toegepast begon ik mij na 4 weken ANDERS te voelen. Eerst moest ik tabletten en druppels gebruiken om te ontgiften, daarna een kuur om weer op te bouwen en vervolgens multivitamine gebruiken. Maar..........wat er met mijn lijf en mijn geest is gebeurd is onbeschrijflijk !!!!!!!!!!!!
Ik heb zoveel energie, mijn stemmingswisselingen zijn weg, ik ben vrolijk en blij, heb weer gevoel in mijn lijf en vooral ik leef weer. In april ga ik weer terug, voor controle, een soort APK- keuring. Dank je wel lieve Tineke dat jij bij mij de juiste diagnose hebt vastgesteld.
L.T., Apeldoorn.

28. Zorgvuldig en goed advies.
Ik vond het prettig om met Tineke van de Weert te praten over mijn chronische klachten t.g.v. Multiple Sclerose. Ze nam veel tijd voor het gesprek en ging er serieus op in. Diverse oorzaken van de klachten werden opgespoord door het PROGNOS apparaat. Het was voor mij een bevestiging van dingen die ik al vermoedde; veel electro-stress en ook zware metalen belasting. Goed dat het ook mogelijk is om te testen welke supplementen hier goed in te zetten zijn.
Zo weet je dat wat je slikt ook echt geschikt is voor de klachten en de fysieke beperkingen die je hebt, dat je dus niet zomaar wat doet! Tineke werkt heel zorgvuldig en spreekt alles naderhand nog een goed met je door. Je krijgt ook informatie op papier mee, zodat je het thuis nog eens kunt doorlezen. (Dat is bij veel alternatieve therapeuten niet het geval!). Bij de derde meting was er al duidelijk een verbetering van de klachten te meten. Dat geeft toch hoop! Ik kan deze therapeut zeker aanbevelen aan anderen met chronische ziektes.
Cathalijne Zoete (43 jaar, MS-patiënte), Deventer.

top

27. Ruim 1 jaar geleden zag ik een advertentie in een krantje staan over de Prognos therapie.
Ik heb de advertentie uitgeknipt en aan het prikbord in de keuken gehangen en gedacht misschien bel ik wel eens er zijn mensen die veel erger dingen hebben met mij valt het wel mee. Maar na een tijdje heb ik toch gebeld en een afspraak gemaakt omdat ik zo vreselijk moe en futloos bleef en toch wel nieuwsgierig was over de methode. Bij mijn intakegesprek dacht ik wat een aardige en leuke vrouw en voelde me gelijk op mijn gemak. Geen gevoel van “o, daar heb je er weer een” ze heeft alles zo duidelijk verteld en neemt ook alle tijd om het uit te leggen.
Tineke is bij mij gaan meten en er kwamen dingen uit die ze absoluut niet kon weten maar wat wel waar was. Onvoorstelbaar! Aan het einde van de behandeling geeft Tineke natuurlijke middelen of druppeltjes mee die ze test en waar je lichaam dan ook echt op reageert. We hebben toen een afspraak gemaakt dat ik over 6 weken weer zou komen. Na 3 weken was ik minder moe en had meer energie. Eerst denk je van het zal wel maar toen ik voor de 2e keer ging meten zat er wel degelijk verschil in met de 1ste meting. Ik voelde me ook veel beter en dat zou alleen maar beter worden volgens Tineke.
En inderdaad ze heeft gelijk gehad. Ik ben nu 1,5 jaar verder en het gaat prima! Nu ga ik nog 2 keer per jaar meten en zie dat als een soort APK-keuring voor mezelf. Eigenlijk zou ik iedereen aanraden om een afspraak te maken met Tineke en zich te laten meten. Het is niet eng, doet geen pijn en je weet wat er gaande is met je lichaam. Tineke is bijzonder vakkundig en ik weet zeker dat d.m.v. haar en deze methode wellicht een heleboel vervelende klachten kunnen worden opgelost!
J.W., 43 jaar, Apeldoorn.

26. Gelukkig kan ik weer rechtop lopen en van het leven genieten.
In februari 2004 ben ik geopereerd voor borstkanker heb een borstbesparende operatie ondergaan en hebben ze mijn lymfeklieren verwijderd. Daarna nog 32 bestralingen en toen begon het ziekenhuis in ziekenhuis uit, ontsteking na ontsteking. Heeft anderhalf jaar geduurd voordat alles weer dicht was.
Ik was daarna erg moe en had nergens meer zin in.
Ik hoorde over Vital Plus van mijn jongste zus, die al bij Tineke onder behandeling was, en zij is echt herboren dus dacht ik ga ook maar eens voor die APK keuring. En ja hoor na twee behandelingen ben ik mijzelf weer. Ik heb overal weer zin in, sport 5x per week en heb weer energie voor 10. Ik kan weer rechtop lopen en van het leven genieten maar wel met heel goede hulp en tips van Tineke. Ik kan het iedereen aanraden. Tineke, nogmaals bedankt.
Trees Lentjes, Nijmegen.

25. Ik voel me een ander mens.
Ik heb al van alles gedaan om van mijn klachten af te komen (allergie). Alternatieve geneeswijze, ziekenhuis...,ja zelfs het AMC kon mij niet verder helpen. Daarom had ik ook mijn twijfels over deze Prognos behandeling. Bovendien vond ik het best wel prijzig. Maar dit apparaat meet echt al je blokkades en spoort oorzaken van klachten op. De interpretatie en behandeling van Tineke deed de rest. Na 3-4 behandelingen ben je een ander mens. Dus voor iedereen die lekker in zijn vel wil zitten is dit een aanrader. Echt!
Ronny, 39 jaar, Deventer.

top

24. Jarenlang had ik een probleem.
Ik heb een aantal jaren geleden de diagnose "colitis ulcerosa" gekregen van mijn internist. Ik kreeg te horen, dat ik hier maar mee moest leren leven (inclusief de medicijnen, o.a. prednison, die daar bij hoorden). Ik wilde me daar echter niet bij neer leggen. Ik heb verschillende alternatieve genezers (homeopaten, acupuncturisten en magnetiseurs) geprobeerd, die me allemaal wel een klein beetje hielpen, maar ik voelde dat er meer mogelijk moest zijn. Via een krantenartikel kwam ik in contact met Tineke, die op mij betrouwbaar overkwam. Ik had al wel het nodige gelezen over de methode om door een soort weerstandsmeting je lichaam (of liever de meridianen) door te meten
Je eigen lichaam geeft via de meetapparatuur feilloos aan waar je probleemgebieden liggen. Een aantal van die probleemgebieden is met wat externe middelen (de juiste voeding en de juiste vitamines en mineralen) zeer goed te verhelpen. Mijn lichaam is te zeer verzuurd. Dit betekent dus in ieder geval dat ik meer basisch moet gaan eten om de PH balans te herstellen.
Het is natuurlijk prachtig om via deze methode te kunnen traceren welk van deze middelen het best bij jou passen. Echter er is een probleemgebied, waar geen hapklaar middeltje voor klaar ligt. De psyche (emoties) is een taak waar ik zelf aan zal moeten gaan werken. Ik heb er vertrouwen in, dat ik dat in de toekomst zal kunnen verbeteren, mede door de adviezen die Tineke me hiervoor gaf.
Joop, groet.

top

23. Ik voel me als herboren!
Na zeven maanden van de ene naar de andere specialist te zijn doorverwezen en allerlei onderzoeken te hebben ondergaan, kwam er geen duidelijke diagnose tevoorschijn.
Ik was erg moe, en bij inspanning erg benauwd en druk op de borst en in de keel. Ik kon niet meer tennissen en fietsen. Mijn buurvrouw had een advertentie uitgeknipt en liet mij die lezen.
Op internet heb ik alles na gelezen en het sprak mij erg aan. Een afspraak gemaakt op 7 juli 2005 en een behandeling ondergaan met het Prognos Computeranalyse Diagnose en Therapie systeem. Het is onvoorstelbaar dat Mevrouw van de Weerd, in zo'n korte tijd, je precies kan vertellen wat er aan de hand is. Ik heb druppels mee gekregen om te ontgiften, plus het advies om multivitamine en visolie capsules te gaan gebruiken. Vrijdag 5 augustus ben ik weer bij haar geweest en het is niet te geloven, ik voel me als herboren. Ik kan weer tennissen, fiets weer 50 kilometer en heb een energie, ongelooflijk.
Slapen doe ik weer goed sinds jaren.
Voor mij was dit dé oplossing, ik heb met haar afgesproken dat ik jaarlijks deze APK keuring blijf volgen, en ik kan het iedereen aanraden. Mevrouw van de Weerd bedankt.
Mevr. D., 57 jaar, Beekbergen.

top

22. Ik ben voor een burn-out gespaard gebleven.
Via mijn goede vriendin ben ik in contact gekomen met Prognos en met mevrouw van de Weerd in Apeldoorn.
Het heeft me echt een burn-out bespaard. Ik ben 33 jaar, ik heb een pittige baan en werk onregelmatige tijden. Ik voelde me de laatste 2 jaar iedere dag vermoeid. Geestelijk en lichamelijk was ik helemaal op. Ik had het gevoel dat ik maar voor de helft was in mijn sociale functionering, op mijn werk en voor mijn studie.
De combinatie van regulier en alternatieve geneeskunde spreekt me erg aan. Het werkt preventief en er wordt gekeken naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Je wordt erg bewust van je lichaam en van je levensstijl.
Je wordt als het ware binnenste buiten gekeerd. De metingen gaven mij de bevestiging dat ik echt in disbalans was. Toen zijn we aan de slag gegaan met natuurlijke producten, druppels en voedingssupplementen. Dit sloeg erg aan, in minder dan twee maanden ben ik van een energie tekort van -53% naar -5%. Het was geweldig! Ik had me in tijden niet zo goed gevoeld!
Daarbij vind ik de persoonlijke benadering van mevrouw van de Weerd erg prettig, ze is erg betrokken, professioneel en kundig. Ze geeft je de tijd en de aandacht die je nodig hebt.
Ik heb aan al mijn vrienden en kennissen hierover verteld want ik vind dat deze behandelwijze geaccepteerd moet worden door de zorgverzekeraars. Het zou een hoop verschil uitmaken in diagnosticeren van klachten, kosten en de kwaliteit van het leven van mensen.
Margarita J., 35 jaar, Nijmegen.

top

21. Bij toeval ontdekte ik deze methode.
Ik ben een vrouw van 42 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen. Ongeveer 3 jaar geleden ben ik met mijn gezondheid beginnen te tobben. Ik werd van de ene naar de andere specialist gestuurd en kreeg allerlei onderzoeken. We zijn nu 3 jaar verder en nog steeds zonder resultaat. Bij toeval ontdekte ik in september van dit jaar een artikel over Crossroads en de Prognos therapie. In oktober heb ik mijn eerste behandeling bij Tineke ondergaan. Onvoorstelbaar wat er door enkele metingen naar boven komt. Na 2 uur behandeling kwam Tineke met een duidelijke diagnose. Ze heeft druppels voor mij gemaakt die getest worden op mijn lichaam en waar mijn lichaam goed op reageert. We zijn nu ruim een maand verder en heb pas mijn tweede behandeling gehad. Het resultaat is geweldig. Ik ben veel fitter en heb meer energie en zou het iedereen willen aanraden.

20. Ik hield vage klachten na mijn hartoperatie.
Na mijn hartoperatie in 2000, waarbij ik een nieuwe linker biologische hartklep heb gekregen, bleef ik vage klachten houden. Ik herstelde prima van de operatie. Jaarlijks ga ik voor een controlebeurt naar mijn cardioloog, die tot nu toe alles in orde bevindt.
De vage klachten bleven echter aanhouden b.v. intense moeheid vooral in de ochtend, lichte misselijkheid, soms een beklemd gevoel; duizelig bij het wandelen, daar werd te weinig aandacht aan besteed.
Toen zag ik een artikel in de krant over een gezondheidsmeting. Ik maakte een afspraak bij mevrouw van de Weerd en het resultaat was, door de juiste diagnose en therapie, met behulp van het Prognos-systeem te kunnen stellen, heb ik nu geen klachten meer en voel ik me fitter en positiever. Naast de hartmedicatie, die ik moet blijven nemen, neem ik nu ook hoogwaardige voedingssupplementen om het lichamelijke evenwicht op peil te houden.
Mevrouw van de Weerd nam alle tijd voor me, kan bijzonder goed luisteren en invoelen. De warme aandacht, het begrip en de uitleg van mijn vage klachten nam bij mij veel onzekerheid weg.
Met een jaarlijkse controlebeurt kan veel van deze vage klachten voorkomen worden, zonder dat deze vaak door de doktoren onderkent worden, meestal toch door tijdgebrek. Daarom blijf ik deze consulten ook in de toekomst graag voortzetten.
J. de Lange, 80 jaar, Apeldoorn.

top

19. Een kado aan mezelf.
Ik was al jaren moe, en had al verschillende therapieën geprobeerd. Die hebben allemaal wel wat geholpen maar geen van alle zoals deze. Toen ik voor het eerst bij mevrouw van de Weerd kwam zei ze tegen mij dat onder dat sombere uiterlijk een heel sprankelende persoonlijkheid zat. En we hebben deze naar boven weten te krijgen. Door de verschillende druppels en vitamine preparaten voel ik me weer helemaal top. Ik heb weer zin in het leven en dat heb ik lange tijd niet zo gevoeld. Het is wel hard werken; je moet je levensstijl omgooien, gezonder eten, heel veel water drinken en in mijn geval ook geestelijk de boel op orde zien te krijgen. Maar het is het allemaal waard geweest. Het is een kado aan mezelf. En last but not least mevrouw van de Weerd is een schatje.
Yolanda, 37 jaar, Apeldoorn.

18. Ik voel me nu prima.
In Januari 2005 las ik een stukje over Vitalplus in een plaatselijk weekblad. Aangezien ik wat klachten had besloot ik een afspraak met mevr. Tineke van de Weerd te maken. Zij stelde mij de eerste keer meteen op mijn gemak. Voor het eerste gesprek werd bijzonder veel tijd gereserveerd. Er volgde een bloedonderzoek en de bloeddruk werd gemeten. Daarna de analyse per computer.
Eerst keek ik er vreemd tegenaan, maar kreeg er steeds meer vertrouwen in, naarmate het onderzoek vorderde.
Na de gestelde diagnose, werd er een behandelplan besproken voor de eerste maand. Ontgiften, cholesterol naar beneden, virussen en schimmels bestrijden. De eerste vier weken merkte ik nog weinig verbetering. Daarna ging het steeds beter. Iedereen zei je ziet er veel beter uit.
Na drie maanden was mijn cholesterol van 7.6 naar 5.8 en dit alles met behulp van natuurlijke producten. Voel me nu prima.
Met dank aan mevr. Tineke van de Weerd. Ik ben van plan ieder half jaar een Vitalplus onderzoek te laten doen.
Mevrouw E.H., 55 jaar, Utercht.

top

17. Ik raad het iedereen aan om deze "APK-keuring" te doen omdat je maar 1 lichaam hebt...
In het Apeldoorns stadblad heeft mijn man een artikel gelezen over een "APK-keuring". Dit trok mijn belangstelling. Op het moment dat ik een afspraak ging maken was ik heel vaak moe en lusteloos en ik had al van alles en nog wat geprobeerd om meer energie te krijgen. Zoals het in het artikel beschreven stond zou je doorgemeten worden waar dan uitgehaald kon worden waar de disbalans in je lichaam was. Een afspraak gemaakt maar goed het is en blijft spannend wat je kan verwachten. Als eerste een gesprek, wat veel vertrouwen gaf over de kunde en kennis van Tineke, verliep in een prettige sfeer. Er werden duidelijke vragen gesteld ook wordt je bloeddruk, suiker en cholesterol gemeten. Daarna de "echte" meting. Schoenen en sokken uit en aansluiten op het apparaat. De eerste meting laat je zien hoe het met je gesteld is. Dan volgen er 2 prikjes met een pen (piezo) op je hoofd waardoor het een en ander gestimuleerd wordt. Daarna weer een meting. Wat mij zo verwonderde was het effect van die 2 prikjes. Nadat alle metingen gedaan waren kwamen er een aantal items uit die bij mij uit balans waren. Ik kreeg een aantal druppels die ik een aantal keren per dag in moest nemen. Na een kleine week herkende ik mezelf niet meer. In tijden had ik niet meer zoveel energie gehad. Ik had overal weer zin en ik bruiste gewoon. Het tweede consult verliep eigenlijk hetzelfde. Na het tweede consult heb ik een klein dipje gehad maar het mag eigenlijk geen naam hebben. Bij het derde consult zijn nog even de puntjes op de i gezet. Het mooie van deze therapie is dat hij van korte duur is en heel erg effectief. Ik raad het iedereen aan om deze "APK-keuring" te doen omdat je maar 1 lichaam hebt waar je je hele leven mee moet doen en dus zuinig op moet zijn.
Groetjes, Jolanda de J. 38 jaar, Apeldoorn.

top

16. Ik voel me goed, eet gezond en toch... even checken.
Bij mijn eerste consult werd mijn gevoel bevestigd, een keurige praktijk met moderne apparatuur. En een gedreven therapeute die over een zeer ruime kennis beschikt over het welzijn. De meetmethode is zo zuiver dat de geringste blokkade of vervuiling zichtbaar wordt. Hiervoor heb ik homeopatische druppels gekregen. Ook kreeg ik te horen dat ik veel te weinig water dronk om de afvalstoffen in mijn lichaam af te voeren. Minimaal 1.5 liter water dat is wel even wennen. Ik slikte ook een multivitamine pil en dacht dat dit een goede aanvulling was. Tineke heeft de mogelijkheid om pillen door te meten en deze resultaten door de computer te laten meten en te vergelijken met mijn lichaam gegevens. Bij mij bleek dat mijn vitamine pil redelijk was. Na invoering van andere vitamine pillen bleken er twee uit te springen die nog beter reageerden. Meten is weten.
Martien, 40 jaar, Amsterdam.

15. AANRADER:
Als u, net als ik, rondloopt met pijn- en of ernstige vermoeidheidsklachten, dan raad ik u aan contact op te nemen met mevrouw van de Weerd van Vital-plus. Uit ervaring weet ik dat zij u met grondige vakkennis en in een ontspannen en gemoedelijke sfeer, inzicht kan verschaffen over de processen in uw lichaam, en eventuele remedies om dit grondig aan te pakken. Onder deskundige begeleiding kunt u dan werken aan uw kwaliteit van leven.
Wilma van Dorland, 42 jaar, Apeldoorn.

top

14. Ik vind het iets aparts, dat je doormiddel van apparatuur, als het ware binnenin je lichaam kunt kijken.
Crossroads Vital Plus... Ik had er nog nooit eerder van gehoord, totdat ik een stukje in de krant zag staan. Ik wist niet precies wat ik erbij moest voorstellen maar heb toch een afspraak gemaakt. Een hele aardige mevrouw, die naar je luistert en je begrijpt. Ik vind het iets aparts, dat je doormiddel van apparatuur, als het ware binnenin je lichaam kunt kijken. Het is helemaal niet zo bekend, terwijl het wel heel mooi is. Na al het advies wat ik had gekregen en me daar netjes aan heb gehouden voelde ik me fitter en energierijker. Ik kan me op de moeilijke momenten nu makkelijker omswitchen en voel me gewoon ook beter in mijn vel zitten. Ik weet nu ook ondanks dat ik zelf vitamines verkoop dat het toch wel heel erg belangrijk voor je lichaam is om het goed te onderhouden.
Brenda E., 19 jaar, Apeldoorn.

13. "Ik zat niet lekker in mijn vel"
Van Sietske: Mijn problemen waren van psychische aard. Voelde me geblokkeerd en had weinig energie. De aandacht die Tineke voor mijn verhaal had deed me goed. Ze straalde vertrouwen uit zodat ik voelde dat ik in goede handen was. Het meten van energie en de medicijnen hebben ervoor gezorgd dat ik na 3 behandelingen me sterker voel. Ben beter in mijn innerlijke kracht. Tevens ben ik in psychotherapie gegaan en het resultaat is dat ik me een stuk lekkerder in mijn vel voel.

top

12. Een gezonde tip van een goede kennis.
Een kennis van me adviseerde me om eens een Prognos Diagnose te laten doen bij natuurgeneeskundige, Tineke van de Weerd in Apeldoorn.
Mijn vriendin leek haast het wandelend bewijs van een positief resultaat.
Na mijn langdurige klachten als oorsuizen en zware druk in mijn hoofd besloot ik een afspraak te maken. Vanaf het eerste moment had ik vertrouwen in een goede afloop.
Met de Prognos meetmethode kwam aan het licht dat de oorzaak van mijn klachten uit een geheel andere hoek kwam dan ik zelf had verwacht. Ik bleek zeer gevoelig voor elektro magnetische belasting. De grootste oorzaak is de opkomst van GSM's en PC's. Door verschillende frequenties en golven van GSM’s maar ook van zgn. DECT (draadloze) telefoons, PC's en draadloos internet, zijn we tegenwoordig overal in de wereld omringd door kunstmatig opgewekte elektromagnetische velden.
Het gevolg was dat ik niet t alleen van mijn oorsuizen verlost werd, maar ook van een scala andere vage klachten.
Ik zie mezelf toch minstens eenmaal per dag in de spiegel, maar zelfs ik zag, dat ik er beter uitzag en zo voelde het ook . Ik voel me nu een ander mens.
Tineke zorgde tot in de perfectie, dat ik het 'medicijn' kreeg, dat bij mij paste. Daarnaast kreeg ik het advies goed rekening te houden met deze gevoeligheid en mijn huis te laten meten en onderzoeken op electrosmog.
Heel bijzonder vond ik ook het feit dat met de Prognos diagnose en therapie niet alleen blokkades werden opgespoord, maar ook de dieperliggende oorzaken ervan.
Ik ben vastbesloten om me regelmatig te laten testen door Tineke, omdat niets aan haar aandacht ontsnapt en zij alle nodige tijd voor je heeft.
Loes L., 59 jaar, Zutphen

top

11. Zo’n gezondheidskeuring leek me wel wat.
Ik ben een vrouw van 69 jaar; heb een druk leven achter de rug en veel verdriet en spanningen meegemaakt in de laatste paar jaren.
Mijn belangrijkste klachten zijn moe, moe, moe, altijd hoofdpijn en slecht slapen. Ik heb veel last van neuspoliepen en gewrichtspijnen en mijn bloeddruk is te hoog. Ik ben nogal een nerveus type en maak me snel zorgen.
Via een krantenbericht las ik over de Prognos methode en ik maakte een afspraak met Tineke van de Weerd. Ik werd vriendelijk ontvangen, op mijn gemak gesteld, geheel doorgemeten en het behandelplan werd uitgebreid met me besproken. Omdat de energie veel te laag was, werd mij uitgelegd hoe dit kwam.
Een aantal oorzaken kwamen duidelijk naar voren en deze werden behandeld met natuurlijke druppels en voedingssupplementen om de balans in mijn lichaam weer te herstellen. Ook mijn darmen hadden een flinke `schoonmaakbeurt` nodig. Tevens werd een leefwijze besproken waarin gezond eten, voldoende bewegen, veel water drinken en de stress beheersen duidelijk naar voren kwamen.
Voor de pijnen in mijn gewrichten en de heftige hoofdpijnen werd ik met APS therapie behandeld.
Wat ik ook erg prettig vind is dat ik over alle problemen, die ik voel, vragen die ik heb en de dingen waar ik me druk over maak met Tineke kan praten. Zij laat me zien en zelf invullen wat te doen en waar ik zelf aan moet gaan werken.
Nu een half jaar later voel ik me een ander mens. Inmiddels slik ik aanvullende voedingssupplementen naast gezond eten. De klachten zijn minder geworden en bovendien voel ik me een stuk rustiger.
Soms slaap ik nog slecht, maar dan heb ik me weer te veel zorgen gemaakt.
Wanneer er vragen zijn bel ik Tineke en regelmatig wil ik me door laten meten om te weten of alles nog in orde blijft. Het aantal medicijnen dat ik slikte is verminderd, dit gebeurd altijd in samenspraak met de behandelende arts, want daar ga ik niet over, zegt Tineke.
Uiteindelijk is mijn gezondheid ook mijn verantwoordelijkheid. Bovendien krijg ik de behandeling geheel vergoed van mijn zorgverzekeraar, dat hoort ook zo.
J. M., Apeldoorn.

top

10. Niet vanwege concrete klachten,
maar uit voorzorg en deels ook uit nieuwsgierigheid consulteerde mijn vrouw (72) mevrouw van de Weerd. Na haar positieve ervaringen zette ik (75) dezelfde stap. Onze ervaringen: geen "zweverig gedoe", maar de aanwezige "zwakke plekken" worden scherp blootgelegd en er worden concrete, op het individu afgestemde, adviezen voor leefwijze en eventuele voedingssupplementen gegeven. Ouderdom komt met onvermijdelijke problemen, maar de kans om bepaalde problemen te voorkomen of uit te stellen moet je aangrijpen.
N. Kolenbrander, Apeldoorn.

9. Ik zat al een tijd lang niet lekker in mijn vel...
Ik ben via een artikel in de krant bij Tineke van de Weerd terecht gekomen. Ik zat al een tijd lang niet lekker in mijn vel wat ten slotte tot gevolg had dat ik aan de anti-depressiva moest. Aangezien ik geloof dat wanneer je lichaam in balans is, de rest vanzelf komt, heb ik een afspraak gemaakt. Mijn eerste afspraak was een in-take gesprek en een bloedonderzoek. Dit werd allemaal bijzonder professioneel gedaan. Daarna werd er uitgebreid getest waar mijn blokkades zaten. Er zat een aantal blokkades, maar een van de grootste blokkades was mijn blaas. Verder bleek dat mijn lichaam een enorm tekort had aan supplementen. Na een uitgebreide test, welk middel het beste mij bij past, heb ik supplementen meegekregen en 2 flesjes met een homeopathisch middel om de blokkades weg te ruimen en om te ontgiftigen. Tevens kreeg ik uitgebreide informatie mee hoe mijn leef-en eetgewoonten te verbeteren. Na een aantal weken moest ik terugkomen en toen bleek, opnieuw na uitgebreide testen, dat mijn blokkades bijna waren verdwenen. Ook merkte ik dat. Mijn problemen met de blaas zijn nagenoeg verdwenen. Ik voel mij veel beter. Ook geestelijk sta ik sterker. Ik vind dit een fantastische manier om je lichaam en geest weer in balans te brengen. Het leuke is ook dat je uitdraaien meekrijgt van de testen die zij doet. Je kunt dus zelf ook duidelijk zien waar de blokkades hebben gezeten en de vooruitgang daarin. Ik kan dus iedereen aanraden naar haar toe te gaan. Het is bijzonder professioneel opgezet en de benadering is heel persoonlijk en prettig.
Anjo van der S., 50 jaar.

top

8. Geachte mevrouw van de Weerd.
Hierbij wil ik u bedanken voor de goede resultaten met de Prognos Therapie behaald.
In 3 maanden tijd is mijn energie weer op het oude pijl van voor mijn ziekte gekomen. Ik denk dat de Prognos Therapie de opbouw van mijn energie sterk bevorderd heeft. Hartelijke groeten,
Peter B, 69 jaar.

7. Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk en laat het bezinken...
Prognos onderzoek heeft voor mij de blokkades in mijn lichaam opgespoord en de oorzaak aangewezen. Zeer bevredigend. Nu ga ik kijken wat ik er aan kan doen. Ik zoek naar de diepe emoties die deze blokkades veroorzaken en zie daarin een weg om beter te worden. Ik geef dit aan vrienden en kennissen door.
E.P.C. van der H., 55 jaar, Zutphen.

top

6. Angst om al het moois te verliezen.
Met deze extreme angst kwam ik via via terecht bij mevrouw van de Weerd. Ik ben 33 jaar, gelukkig getrouwd en heb twee onbeschrijflijke lieve en vrolijke kinderen van 6 en 2 jaar. Terwijl ik op een roze wolk leefde na de geboorte van onze eerste zoon kreeg ik steeds meer klachten als extreme angst, daardoor o.a. zeer vermoeid, onregelmatige stoelgang, misselijkheid en onzekerheid. Angst, om al het moois te verliezen. De angst werd zo extreem dat ik daarnaast angst had voor ernstige ziektes. Ik was en ben zo dankbaar voor alles wat ik heb, terwijl ik weet dat er veel ellende kan gebeuren in een mensenleven. Ik leefde met een tijdbom, zo van het gebeurt ook bij anderen, dus waarom niet bij mij. Ik ging naar de huisarts en kreeg medicijnen tegen de angst en had gesprekken met een psycholoog. Eigenlijk wist ik allemaal heel goed wat er speelde, dus de gesprekken pasten niet bij mij. Na een jaar aan de medicijnen, daarna afgebouwd. Nadat ik zwanger werd van onze tweede zoon gebeurde precies hetzelfde, alleen kwam de angst nog sneller en nog extremer. In overleg met mijn huisarts weer aan de medicijnen, nu twee jaar lang. Ik heb een zeer goede en vriendelijke huisarts. De medicijnen hielpen echt prima, echter ik wilde ervan af, geen goed gevoel meer bij chemische medicijnen in mijn lijf. Toen vertelde iemand mij over mevrouw van de Weerd en het Prognos Diagnosesysteem, dat is iets voor jou! En diegene had gelijk! Na mijn gesprek met mevrouw van de Weerd en de analyse van de meridianen werd mijn angst voor een deel al weggenomen. Ze stelde mij op mijn gemak en mijn klachten pasten precies in het plaatje. Wat zo lief was van mevrouw van de Weerd was dat zij voor mij al natuurlijke angstremmers, dus geen chemische ingrediënten, had klaarliggen. Ik slik nu nog een minieme hoeveelheid chemische medicijnen, die ik bijna heb afgebouwd en daarnaast de tabletten van mevrouw van de Weerd. Waar ik mij ook zoveel zorgde om maakte was die enorme vermoeidheid, ik bleek een tekort aan vitamines en mineralen te hebben, terwijl ik altijd erg gezond eet, maar zo zie je maar weer, het is zo mooi om te zien dat de therapie precies aangeeft wat jouw lichaam nodig heeft. Waar het natuurlijk allemaal om gaat is dat het werkt. Ik ben nu drie keer bij mevrouw van de Weerd geweest, het is een schat van een mens en ik ben haar dankbaar dat zij mij nu vertrouwen geeft en ik heb weer energie! Ik ga nu elk half jaar voor een check-up. Wat ik als laatste graag nog even wil toevoegen is dat ik het zeer bijzonder vind dat de westerse geneeskunde én de alternatieve geneeswijze prima samen kunnen gaan!
Mevrouw van de Weerd, bedankt voor alles!
C. te G.

top

5. Zeldzame ziekte
Bij mij is de zeldzame ziekte van Wegener ontdekt op1 -3-2005. Dit is: ontstekingen aan bloedvaten/organen. Ziekte ook:
- altijd een bepaalde soort moeheid.
- de oorzaak is niet bekend en de oplossing ook niet.
Als de ziekte eenmaal ontdekt is dan kunnen zgn. "opvlammingen" alleen worden onderdrukt en/of worden voorkomen worden met zware en langdurige medicatie (prednison, chemo tabletten, antibiotica). Deze gebruik ik nu. Deze medicatie heeft ook ernstige bijwerkingen.
Om opvlammingen, met minimale/minder medicatie, nu en in toekomst te voorkomen en de moeheid te minimaliseren ben ik ook in behandeling gegaan bij Tineke de Weerd.
Behandeling:
- 3 Sessies van 2 uur
IDT metingen:
-metingen van je energie, opsporen van je blokkades in je meridianen. (Grafieken krijg je per keer mee).
IDT behandelmiddelen gebruikt (worden eerst getest in welke mate je lichaam daar positief op zal reageren)
- Diverse orthomoleculaire middelen gebruikt. (naast mijn eigen 4 homeopathische middelen)
Resultaat: na 5 maanden
- nog geen opvlammingen weer gehad
- de moeheid is afgenomen
- bijna geen bijwerkingen.
- ik ben weer aan het werk voor 50%
Voor een Wegener patiënt zijn bovenstaande 4 items goed te noemen.
Voor informatie: T. Hoornstra, Beekbergen, 055 5062993

top

4. Whiplash, fibromyalgie en 'Pfeiffer'
In de krant het 'Weekblad' heb ik het artikel gelezen over de Praktijk voor Complementaire Geneeswijzen en het Prognos Diagnosesysteem.
Vervolgens ben ik bijzonder goed door mevr. van de Weerd ge�nformeerd over het meten met Prognos en de te verwachten behandeling .
Een whiplash, fibromyalgie en 'Pfeiffer' hebben een grote invloed op mijn functioneren. In het kort komt het er op neer dat mijn klachten zoals vermoeidheid, pijn en hoge bloeddruk geen medisch probleem zijn en men mij niet kon helpen.
Termen zoals: gestoorde prikkel overdracht, auto immuunziekten en het zit in je systeem werden genoemd. Om zoveel mogelijke lichamelijke belasting op te heffen heeft het meten met Prognos en de daaruit voortvloeiende aanpak mijn situatie verbeterd.
De problemen in de kaak en het keel/hals gebied zijn door specialisten onderzocht met als resultaat geen technische gebreken. Na meerdere Prognos metingen is er duidelijk een disbalans en het advies om hier toch aandacht aan te geven heeft geresulteerd in een bezoek aan een biologische tandarts. Voor mij is de behandeling een uitkomst geweest. De deskundige behandeling, de heldere en directe aanpak en vooral de no-nonsense benadering van mevr. van de Weerd stel ik erg op prijs.
Met vriendelijke groet Ingrid S, 58 jaar, Wenum-Wiesel

top

3. Fibromyalgie.
Ik ben een vrouw van 47 jaar en heb al jaren last van extreme onverklaarbare moeheid, stijfheid in mijn hele lichaam en problemen met mijn heup waarvan de orthopeed zegt: met een nieuwe heup ben je van de problemen af en de reumatoloog: nooit laten opereren!!! Het moe zijn en de pijn in de rest van mijn lichaam moet ik maar accepteren. Neem pijnstillers en ga rusten als u moe bent. Meer kan ik helaas niet voor u doen.
Op de vraag of alternatieve behandelmethoden mij kunnen helpen kreeg ik het antwoord: U kunt het proberen maar ik kan u niets adviseren. Daar sta je dan met je zere lichaam en een zak pijnstillers.
Ik ben toch blijven zoeken, homeopathie, accupunctuur en dergelijke. Ook heb ik reinigingskuren gedaan met Aloe Vera Gel in de hoop dat het afvoeren van afvalstoffen mijn spierpijnen zouden doen verminderen. Ik was hier net een paar maanden mee bezig toen ik op APS –therapy stuitte. Deze therapy had een antwoord op al mijn klachten zei mijn man. Hij had de uitzending van Harry Mens gezien. Toen heb ik de internetsite van APS gelezen en kreeg weer hoop maar het stemmetje in mijn achterhoofd zei ook: ja ja het zal wel.
Ik ben nu 3 maanden verder en ben ontzettend blij dat ik deze therapy toch een kans gegeven heb. Al na 1 week behandelen merkte ik duidelijk dat ik veel meer energie had. Ik hoefde 's-middags niet meer te slapen!!!!!! Het leek wel of de pijn in mijn heup iets minder werd. Ik was nog erg sceptisch maar ben uiteraard doorgegaan met behandelen. Na 4 weken regelmatig behandelen ben ik een compleet ander mens. Doordat ik niet meer zo moe ben heb ik het gevoel dat ik weer mee doe in het leven, ik functioneer weer! De pijn in mijn heup heb ik helemaal onder controle. Af en toe, als ik teveel getild heb, krijg ik weer last, maar nu weet ik dat het weer over gaat door 1 of 2 keer de elektroden erop te zetten. Ook heb ik geleerd niet al de verkregen energie in een dag weer te verbruiken. Af en toe heb ik nog weleens een dag die wat minder is maar nooit meer zoals voorheen.Voorheen stond ik aan de zijlijn te kijken hoe anderen hun leven leefde!!!! Ik kon niet meedoen, kon het tempo niet bijhouden en kon nog minder dan het hoogst noodzakelijke. Met een gezin met 3 opgroeiende pubers valt dat niet mee. Het laatste jaar werd ik steeds depressiever , ik had echt dagen waarin ik dacht van mij hoeft het niet meer. Nu denk ik 's-morgens voor de spiegel: yes weer een dag, kom maar op ik kan het weer aan.
Ik ga zelfs weer met wintersport!!! Ik realiseer mij best dat ik niet de hele week voluit zal kunnen skiën maar dat hoeft ook niet. Als ik iedere dag of misschien om de dag een paar uurtjes kan skiën dan ben ik al dik tevreden. Ik ben zeer benieuwd , mijn APS koffertje gaat mee en dan zal het best wel lukken. Tijdens de Après-ski zal ik rustig aan moeten doen met de wijn. APS en alcohol gaan niet zo goed samen. Maar af en toe een wijntje kan bij mij geen kwaad heb ik gemerkt. APS, dank je wel!
Groeten, José Hoogeveen.

top

2. Als dat geen winst is!
Het zal ongeveer een jaar geleden zijn, dat ik in de krant een artikeltje las over Prognos.
Hoewel mijn man en ik veel lezen op het gebied van gezondheid, hadden wij er nog nooit van gehoord. Wij vonden het interessant en besloten op Internet naar meer documentatie te zoeken. Er is zoveel op de 'markt' op het gebied van gezondheid, dat je wel voorzichtig
wordt. Wat wij vonden motiveerde mij om een afspraak te maken met therapeute Tineke de Weerd.
Al vanaf het eerste bezoek had ik veel vertrouwen in haar en haar methode van onderzoek en behandeling. Haar vakkundigheid is groot, maar ook haar geduld, begrip en interesse voor de patiënt. Je bent zeker geen 'nummer'. Wat heeft het mij echter gebracht?
Jaren geleden werd bij mij eerst hypoglycomie geconstateerd , daarna candida, nog later fibromyalgie, het Syndroom van Tietze en ga zo maar door.
Maar de grootste ellende was: De altijd overheersende moeheid waardoor een sociaal leven haast onmogelijk was.

Tineke maakte mij attent op het APS-apparaat en gaf me documentatie te lezen. En natuurlijk
doken wij weer op internet. Als dit eens zou kunnen helpen mijn energie-level te verhogen!
Ik maakte een afspraak voor tien behandelingen. Al na de eerste behandeling had ik het gevoel dat ik een energie-injectie had gekregen. Verbeelding? Absoluut niet! Het ging steeds beter, zodat wij uiteindelijk zelf een apparaat hebben aangeschaft. Ik behandel mijzelf nu ongeveer vier maal per week. Wat een goede investering is dat geweest! Duur? Ja niet goedkoop, maar wat is je gezondheid waard en wat kost een beetje vakantie niet? Ben ik nu van al mijn problemen af? Nee, natuurlijk niet, maar omdat de energie steeds toeneemt ben ik veel sneller over een aanval heen. 's Nachts word ik ook niet meer wakker van de pijn en tevens slaap ik dieper. Ik durf weer afspraken te maken en ik ben op Nordic-walking gegaan om verder aan mijn conditie te werken. Mijn man staat verbaasd, want ik ben in jaren niet zo goed door de winter gekomen als dit jaar.
Ik gebruik 'Japie', zo heb ik het apparaat gedoopt, voor alles, Ontsteking in mijn arm, hup Japie erbij, maar ook mijn tenen die totaal gevoelloos zijn; zelfs daar begint heel langzaam aan weer wat gevoel in te komen.
Conclusie: na heel veel jaren getob, veel geprobeerd, heb ik dankzij Prognos het APS-apparaat en ook vooral dankzij Tineke, waar je altijd terecht kan en die een geweldige steun is, weer plezier in het leven. Ik ben nu 68 jaar maar ik voel me beter dan 20 jaar geleden.
Als dat geen winst is!
N. v. Wijngaarden, 71 jaar, Apeldoorn. (telefoonnummer beschikbaar via onze praktijk).

top

1. Mijn naam is Mandy Spanjaard, ik ben 15 jaar.
Mijn hele leven al ben ik heel snel moe waardoor ik zeker de laatste 3 jaren voor mijn definitieve ziek zijn al grote beperkingen voor mijn sociale functioneren had. Ik kon eigenlijk alleen nog naar school en moest daarna gelijk naar bed, daarna nog even op voor het eten en dan weer slapen.
In november 2001 werd ik van de ene op andere dag extreem ziek. Zeer veel pijnen vooral in mijn hoofd, buik en ledematen en extreem moe. Ik kon geen daglicht meer verdragen en ook geluiden waren teveel voor mij. Ik lag die tijd 24 uur per dag doodziek boven in het donker. Na de medische molen te hebben gehad kreeg ik in januari de mededeling: Je hebt CVS/ME, je bent uitbehandeld, krijgt geen nieuwe afspraak meer mee, geen pijnbestrijding niks. Natuurlijk was ik daarvan heel verdrietig. Mijn moeder is toen nachten gaan lezen op het internet. Daarbij werd duidelijk dat er nog geen behandeling is die voor iedereen verbetering geeft. Mijn moeder kwam op een site terecht waarop over APS geschreven werd en gevoelsmatig hadden we na overleg zoiets van: dat willen we proberen. We wisten dat het een gok was maar we hadden niets te verliezen. Ik was zo extreem ziek dat ik niet naar een therapeute vervoerd kon worden dus mijn ouders hebben toen het apparaat aangeschaft om me thuis te kunnen behandelen. Direct tijdens de eerste behandeling kreeg ik een 'kickstart'. Mijn ouders zeiden: Je kwam weer tot leven, je keek ons ineens weer aan, kon zelfs na 20 min. aan de APS ineens even aan tafel zitten en een gesprekje meevoeren (iets wat al vanaf november niet meer mogelijk was geweest) en je kreeg weer een blosje op je wangen. We wisten gewoon niet wat er gebeurde, we konden niet geloven dat dit door de APS was, het leek wel een wonder!! Vanaf toen ben ik dagelijks blijven behandelen met de APS. Iedere dag kon ik iets meer, kon weer naar de radio luisteren, TV kijken, kon weer beneden in het daglicht zijn en als ik goed was mee naar buiten. Na een tijdje kon ik zelfs al weer een keer uit gaan en kon al lopend mee een boodschapje doen, kon ook weer mee in de auto. Nu is het zo dat ik natuurlijk nog wel moe ben maar ook weer leuke dingen kan doen, ga lekker met mijn vriendje weg en kan zelfs weer kleine stukjes fietsen. Als je me dat in Februari/Maart had gezegd dan had ik gezegd jij bent gek dat lukt nooit! Ik leef weer als nooit tevoren! (al is het op een lager pitje dan een gezond iemand). Ik heb geluk gehad dat mijn ouders het lef hadden dat APS apparaat aan te schaffen. Ik heb vertrouwen in de toekomst. Ik ga ervoor!!
Mandy
 

top